Tapahtumapaikka

Viikinsaari on Pyhäjärven saari ja puisto 20 minuutin laivamatkan päässä Tampereen keskustasta. Laivat lähtevät Laukontorin satamasta

Viikinsaaren historia alkaa seitsemänneltä vuosituhannelta ennen ajanlaskumme alkua, jolloin saari syntyi maan­kohoamisen seurauksena. Kivikauden asutuksen jäljiltä on tehty hajalöytöjä, muun muassa Viikinsaaren kaksoiskirves ja kaksoistaltta. Vaikuttaa siltä, että jo ensimmäisen sukupolven hevarit vierailivat Viikinsaaressa. Varhaisin kirjallinen maininta löytyy Pirkkalan syyskäräjien pöytäkirjoista vuodelta 1596, jolloin saaressa vierailleet mustaan nahkaan verhoutuneet henkilöt olivat soittaneet saaressa Black Sabbathia turhan kovaa ja saaneet syytteen luonnonrauhan rikkomisesta.

Saaren vanha nimi on ollut Kaidesaari tai Iso Kaidesaari, koska länsipuolella sijaitsevaa Lehtisaartakin on kutsuttu Kaidesaareksi. Viikinsaari on jo kauan ollut tunnettu kesävirkistyspaikkana, sillä sen luonnon vehreyttä ja kauneutta on aina kiitetty. Viikinsaari on toiminut virkistysalueena jo 1800-luvun puolivälistä lähtien. Vuonna 1866 Carl Gustaf Tallqvist perusti sinne ensimmäisen ulkoilmaravintolan, jossa tarjoiltiin mm. Jalmaria ja raikasta olutta.

Screen Shot 2015-12-07 at 17.38.00

1180-580