Uutiset

7.8.2022
Tampereen kesän raskain festivaali onnistui jälleen

“SaariHelvetti on ainutlaatuinen tapahtuma, jolla on erityisen hieno kannattajakunta”

Viikinsaaren SaariHelvetissä vieraili kahden päivän aikana 4100 ihmistä.

Kuva: Jere Häkkinen

Kahdeksatta kertaa järjestetty Tampereen kesän raskain festivaali SaariHelvetti keräsi jälleen tanakan musiikin ystävät ja monipuoliset orkesterit Viikinsaaren vehreään ympäristöön. Kahden päivän aikana tapahtumasta nautti yhteensä 4100 henkilöä.

– Koronakurimuksen jälkeinen kesä 2022 on monella tavalla vaikea tapahtumajärjestäjälle, mutta onnistuimme SaariHelvetin kanssa nytkin hienosti.

– Ihmiset viihtyivät ja kaikki esiintyjät panivat parastaan. SaariHelvetin ainutlaatuinen henki oli läsnä tälläkin kertaa, tapahtuman promoottori Rowan Rafferty miettii.

Musiikillisesti SaariHelvetti oli tuttuun tyyliin kymppiplustason festivaali. Perjantain kuuminta antia olivat debyyttikeikkansa Viikinsaaressa tehnyt, totaalisesti jyrännyt I Am The Night, melodisen death metalin kulmakivi Omnium Gatherum, vaikuttavasti iskenyt Mors Subita ja illan kiihkeimmän tanssiaktin tarjonnut Turmion Kätilöt.

Lauantaina tuntui kuin perjantaina SaariHelvetissä esiintynyt Mikko Alatalo olisi toiminut säiden herrana. Aurinko paistoi ja vettä satoi ja tuuli tuiversi keskivertoa kovemmin, mutta yhtyeet veivät kuitenkin voiton.

Äärimmäisen laadukkaan lauantain kirkkaimpina tähtinä loistivat 20-vuotisjuhlakeikallaan viihdyttänyt tamperelainen Medeia, suuren suosion kynnyksellä ylpeänä seisova Bloodred Hourglass, tehokas Combichrist ja SaariHelvetin päättänyt, monipuolinen VOLA. 

Yhteensä vuoden 2022 SaariHelvetissä koettiin 23 yhtyettä tai artistia sekä lauantain kuuma Burlesque Show, joka koostui kolmesta esityksestä ja yhdeksästä viettelevästi estraditaiteilijasta. Myös Tampereen legendaarinen Yo-talo sai viikonlopun aikana osansa SaariHelvetin hengestä, kun Stereo Terror tarjosi festarijatkot molempina iltoina.

Rowan Rafferty on väsynyt mutta onnellinen SaariHelvetin liekkien sammuttua.

SaariHelvetti 2022 näytti taas, kuinka yhteisöllinen ja hyväntuulinen suomalainen heviyleisö on. SaariHelvetti on ainutlaatuinen tapahtuma, jolla on erityisen hieno kannattajakunta.