Kesän 2023 SaariHelvettiin mm. avantgarde-metallia ja modernia bläkkistä!

Ruotsalaisen Diablo Swing Orchestran sekä Harakiri for the Sky tuo Tampereen kesän raskaimmalle festivaalille lisää kansainvälisyyttä!

Tampereen SaariHelvetti julkaisi joulukuussa ensimmäiset esiintyjänsä. Nyt muun muassa Moonspell, Decapitated ja Rotting Christ saavat nyt uusia nimiä seurakseen luonnonkauniiseen Viikinsaareen.

Vuonna 2003 perustettu Diablo Swing Orchestra on koko uransa kulkenut omaa, laajakatseista polkua. Metalliselle pohjalle rakennettu avantgardistinen materiaali sivuaa oopperaa, swingiä, jazzia ja saattaa maalata tärykalvoille myös spaghetti-westernin mystistä maailmaa.

Harakiri for the Sky puolestaan vyöryttää metallia totaalisesti, kaatuu päälle kuin painavin ikihonka ja maustaa musiikkiaan äärimmäisellä kauneudella.

Kotimaiset SaariHelvettiin saapuvat uutuusnimet edustavat laajasti Suomen raskaan musiikin kenttää.

Fear of Domination parantaa industrial metal -iskuaan vuosi vuodelta, Murheenlaakso jatkaa legendaarisen Mana Manan perinnettä ja vajoaa punkiin, heavyyn ja psykedeliaan, viisitoistavuotias One Morning Left pitää sisukkaasti suomalaista metalcorea hengissä, Suotana työstää melodista tummaa metallia, vuonna 1993 perustettu Mustan Kuun Lapset tarjoaa kylmää ja synkkää dark metal -vallia ja Cryptic Hatred tykittää death metal -paahtoa tummimmasta päästä.

– SaariHelvetin esiintyjälista on monipuolinen ja hyvällä mallilla, festivaalin promoottori Rowan Rafferty toteaa.

– Kokonaisuus on monipuolinen mutta samalla linjakas: SaariHelvetti tarjoaa kesän 2023 parhaan festivaalikokemuksen jokaiselle, joka haluaa kokea raskaan musiikin kaikessa laajuudessaan.

– Ulkomaiset esiintyjämme ovat aiemminkin näyttäneet vetovoimansa, muun muassa Diablo Swing Orchestran keikka Helsingissä vuosi sitten oli jo ennakkoon loppuunmyyty. Bändi tuo SaariHelvettiin aivan uudenlaista twistiä, joka toimii Moonspellin ja Rotting Christin kaltaisten legendojen seurassa, Rafferty lupaa.

– Eikä tuleva, yhdeksäs SaariHelvetti ole vielä täysin valmis. Julkaisemme maaliskuussa muutaman bändin ja myöhemmin keväällä kaikenlaista viihdyttävää erikoisohjelmaa.

SaariHelvetti on Tampereella vuodesta 2015 järjestetty raskaaseen musiikkiin ja vaihtoehtoisen metallin rankimpiin lajeihin keskittyvä festivaali. Tapahtuma on järjestetty Viikinsaaressa ensin yksipäiväisenä, mutta sittemmin kaksipäiväisenä jo usean vuoden ajan. Festivaalin järjestää tamperelainen ohjelmatoimisto Nem Agency.

SaariHelvetti 4.-5.8.2023
Tampere, Viikinsaari

Moonspell (PRT)
Decapitated (POL)
Rotting Christ (GRC)
Diablo Swing Orchestra (SWE)
Harakiri for the Sky (AUT)
Fear of Domination
Murheenlaakso
One Morning Left
Rotten Sound
Kaunis Kuolematon
Mustan Kuun Lapset
Stoned Statues
Vorna
Suotana
Cryptic Hatred

Ohjelmanlisäyksiä tulossa maaliskuussa 2023.

Kahden päivän lippu alk. 99,50 e

Kahden päivän VIP of Hell -lippu alk. 188,50 e (menolaivalla tervetuliaismalja, buffet-ruokailu Viikinsaaressa, VIP-alue koko tapahtuman ajan & VIP-passi)

Ennakkoliput myy lippu.fi.